2016. október 28., péntek

Sült csirkecomb, vajaskrumpli by Brigi!

Ha péntek, akkor Freitag, íme az első Ti küldtétek recept, remélem, ezek után többen is kedvet kaptok majd :)

A receptet egy kedves barátnőm, Brigi küldte, akitől még több receptet itt találhattok :)

...és akkor a recept maga :)

"Nem fokozom, ez egy annyira egyszerű étel, hogy még fázisfotók sem készültek róla, csak a végeredmény, az is csak éppenhogy, mert elkapkodták :o)

Hozzávalók

- 3 csirkecomb (alsó-felső együtt)
- kevés olaj
- 5 dkg teavaj
- só, bors, zsálya
- 1 kg burgonya
- kevés petrezselyemzöld, só
- 5 dkg teavaj

Elkészítés

A csirkecombokat megnyúzom (én nem szeretem a bőrét), fűszerezem, és egy olajjal vékonyan kikent hőálló edénybe teszem. Zsályaágakat teszek minden combra, és alufóliával lefedve sütöm 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Ekkor leveszem a fóliát, és a saját szaftjával meglocsolom. Vékony szeletekben ráteszem az első 5 dkg vajat, és még 15 percre visszatolom, fólia nélkül a sütőbe. 
Közben megpucolom a krumplit, és falatnyi kockákra vágom. Amikor kész a comb, kanállal szedek a szaftjából, és abban sütöm meg a krumplit. Ha kell, ízesítem sóval, borssal, és amikor már majdnem kész, rászeletelem a vajat, kevés petrezselyemzölddel megszórom és készre sütöm. "
Szóval hajrá mindenkinek, és ne feledjétek, küldjetek recepteket a nyeletlenkonder@gmail.com címre, hiszen a péntek itt is Freitag! :)

Jó főzőcskét, sok sikert, jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése