A receptet egy kedves barátnőm, Brigi küldte, akitől még több receptet itt találhattok :)
...és akkor a recept maga :)
"Nem fokozom, ez egy annyira egyszerű étel, hogy még fázisfotók sem készültek róla, csak a végeredmény, az is csak éppenhogy, mert elkapkodták :o)
Szóval hajrá mindenkinek, és ne feledjétek, küldjetek recepteket a nyeletlenkonder@gmail.com címre, hiszen a péntek itt is Freitag! :)Hozzávalók- 3 csirkecomb (alsó-felső együtt)- kevés olaj- 5 dkg teavaj- só, bors, zsálya- 1 kg burgonya- kevés petrezselyemzöld, só- 5 dkg teavajElkészítésA csirkecombokat megnyúzom (én nem szeretem a bőrét), fűszerezem, és egy olajjal vékonyan kikent hőálló edénybe teszem. Zsályaágakat teszek minden combra, és alufóliával lefedve sütöm 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Ekkor leveszem a fóliát, és a saját szaftjával meglocsolom. Vékony szeletekben ráteszem az első 5 dkg vajat, és még 15 percre visszatolom, fólia nélkül a sütőbe.Közben megpucolom a krumplit, és falatnyi kockákra vágom. Amikor kész a comb, kanállal szedek a szaftjából, és abban sütöm meg a krumplit. Ha kell, ízesítem sóval, borssal, és amikor már majdnem kész, rászeletelem a vajat, kevés petrezselyemzölddel megszórom és készre sütöm. "
Jó főzőcskét, sok sikert, jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése